Sykling Senja rundt

https://www.facebook.com/syklingpasenja/

Bli med Senja rundt på sykkel!

Turoversikt for 2017 er som følger:
Juni 14.-19. og 25.-30.
Juli 12.-17. og 23.-28.
August 13.-18. og 23.-28.

Ved interesse, ta kontakt på berit@frovaghavfiske.no eller tlf.99550994.

Dag 1 Frovåghamn
Oppmøte og overnatting på Frovåg havfiske, helt sør på Senja. Vi samles for informasjon og forberedelser til turen. Vi spiser middag og blir kjent. Man kan komme seg til Frovåg med hurtigbåt fra Harstad til Skrolsvik og ca. 15 min videre med buss, hurtigbåt fra Tromsø til Finnsnes eller med fly til Bardufoss og videre med flybuss til Finnsnes. Dersom det ikke går buss videre avtaler vi henting på Finnsnes (det er 50 km til Frovåg).

Dag 2 Frovåghamn – Torsken (44 km)
Vi sykler fra Frovåghamn til Rødsand, en etappe på 10,5km. Her venter en båt som tar oss over fjorden til Flakstadvåg. Vi passerer Sifjord og Medby før vi kommer fram til Grunnfarnes. Dette er en strekning på 33,5 km. Herfra blir vi fraktet med båt til Torsken. I Torsken har vi mulighet til å se nærmere på hvordan de slakter laks. Vi overnatter på Torskensenteret

Dag 3 Torsken – Skaland (46 km)
På turen til Skaland drar vi innom Gryllefjord, Hamn i Senja, Senjatrollet og Magasuget. Vi overnatter på Posthuset hvor vi får servert en bedre middag. Det vil være åpent for en kort og flott sykkeltur til Bøvær og Kråkeslottet, en tur på 4,5 km hver vei.

Dag 4 Skaland – Skoghus (76km)
Fra Skaland sykler vi mot Steinfjord. Vi passerer Tungeneset, et yndet fotoobjekt uansett årstid, og videre til Ersfjord og Gulldassen. Vi drar innom Senjahopen, et stort fiskevær, og sykler langs Medfjordenfjorden og over fjellet til Fjordbotn. Vi sykler forbi Lysnes til Gibostad hvor vi ender opp på Skoghus Vandrerhjem Silsand for overnatting.

Dag 5 Skoghus – Frovåghamn (56 km)
Vi sykler til Islandsbotn og tar av til Sør-Senja. Vi tar en stopp ved Lakselva og kanskje får vi se laksefiskere i aksjon. Vi passerer Solli og drar videre til Vesterfjell. I Øverbotn besøker vi Senja Handbryggeri og ser på ølbrygging. Videre tråkker vi ned til Tranøybotn, forbi Ånderdalen nasjonalpark. I Frovåghamn er «ringen» sluttet og vi får nyte en bedre middag. Overnatting på Frovåg Havfiske.

Dag 6 Hjemreise
Enten via båt fra Skrolsvik til Harstad, buss fra Finnsnes til Tromsø, eller fly fra Bardufoss.

Hver enkelt frakter sin dagstursekk på sykkelen. Øvrig bagasje blir fraktet mellom destinasjonene (maks èn koffert per person). Hvis du ikke har mulighet til å ha med egen sykkel er det anledning å leie sykkel. Hjelm og annet utstyr til sykkel/syklist holder den enkelte selv. Pris for turen er kr 8.000,-. Det tas forbehold om eventuelle endringer i turprogrammet.

Se mer